آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleآلن تورینگ پدر هوش مصنوعی و مبدع کامپیوتر
آلن تورینگ و جنگ جهانی دوم
بی شک یکی از مهم ترین فرد برند های دنیا آلن متیسون تورینگ است در قرن بیستم میلادی می زیست.جنگ جهان دوم عرصه فعالیت های علمی وی گردید. آلن تورینگ را امروزه پدر هوش مصنوعی می دانند. هر چند علم او فرا تر از اینها بود و زمینه های بسیار گسترده ای در حیطه فنی، فلسفی و انسانی را در بر می گرفت. وی در واقع مبدع ماشین تورینگ که نسل اولیه کامپیوترهای امروزی است، می باشد. آلن تورینگ و تیم او در زمان جنگ جهانی دوم دستگاه های رمزگشایی متعددی ساختند.
آلن تورینگ در زمان جنگ جهانی دوم مسئولیت رمزگشایی ماشین ارسال پیام آلمانی های به نام انگیما را برعهده گرفت. پیام هایی که تورینگ توانست رمز گشایی کند و روش های ابداعی او برای بالابردن سرعت رمزگشایی جان افراد بسیاری را نجات داد. او پس از جنگ نیز به فعالیت های علمی خود ادامه داد. امروزه جایزه معتبری با نام او به افراد موفق در زمینه کامپیوتر اهدا می شود. او و تیمش که همواره از کمبود نیرو و امکانات رنج می بردند. حتی به چرچیل نامه ای نوشتند و در خواست امکانات نمودند که مورد حمایت چرچیل واقع شد.
شخصیت آلن تورینگ
آلن تورینگ از همان سال های مدرسه هوش خارق العاده خود را نشان داد. او در نوجوانی نظریه های اینشتین را مورد مطالعه قرار داد. او در دانشگاه رشته ریاضی خواند و برای پست هیات علمی در همان دانشگاه در نظر گرفته شد. او بیشتر از همه چیز بر روی ساخت ماشینی کار می کرد که بتوان با آن به صورت کلی همه مسائل ریاضی را حل کرد. تورینگ از روش های آماری استفاده کرد و در مقالات خود به تکرار در ریاضیات و استفاده از آمار و احتمال در رمزگشایی پرداخت.
آلن تورینگ ویژگی های شخصیتی عجیبی داشت. او توانایی بدنی خوب داشت و دونده بسیار حرفه ای بود. او از نظر اخلاقی مورد اتهام قرار گرفت ولی هرگز از خود دفاع نکرد. با توجه به سوابق علمی درخشان وی به او اجازه دادند زندان و یا درمان را برگزیند. او درمان را پذیرفت، که همانا منجر به افسردگی وی گردید. این اتهام موجب شد مجوزهای او برای کار بر روی سیستم های رمزگشایی دولتی لغو گردد. در نهایت به دلیل افسردگی شدید دست به خودکشی زد ولی مادرش این موضوع را رد کرد.
انیگما چه بود؟
انیگما یک دستگاه رمزگذاری بود که در زمان جنگ جهانی دوم توسط آلمانی ها اختراع شد تا بتوانند به وسیله آن پیام های خود را به صورت امن رد و بدل نمایند. آلن تورینگ توانست در زمان بسیار کوتاه تری پیغام های کد شده با انیگما را رمز گشایی کند. ماشین کدگشای آلن تورینگ بامب نام داشت. بامب از روش هایی استفاده می کرد رمز گشایی را سریعتر می کرد. دستگاه بامب قبلا توسط لهستانی ها اختراع شده بود ولی آلن تورینگ توانست فرآیندهای آن را به طرز قابل توجهی بهبود دهد.
بلچلی پارک
بلچلی پارک مرکز مخفی رمزگشایی بریتانیا بود. انگلیسی ها در زمان جنگ سعی کردند افراد با ضریب هوشی بالا از هر قشری را در این مرکز جمع کنند تا بالاخره موفق به کشف پیام های رمزگذاری شده آلمانی ها شدند. دانشمندان علوم مختلف فنی و انسانی در این مرکز برروی این پروژه کار می کردند. آلن تورینگ یکی از اصلی ترین اعضا بود. داستان این مرکز تا سالها بعد مسکوت ماند.
این داستان جذاب در رمانی به نام بلچلی پارک نقل شده است. همچنین فیلم سینمایی Imitation Game بر این اساس ساخته شده است. فعالیت های تورینگ در خلال جنگ جهانی او را از کار بر روی ساخت ماشینی که تمامی مسائل ریاضی حل کند عقب انداخت. اما او در مقاله هایش طرح این دستگاه را شرح داده بود و قصد داشت واقعا روزی آن را بسازد. او همچنین مقالات فراوانی داشت که اساس علم هوش مصنوعی را بنیان گذاری می کرد.
این مقاله براتون مفید بود؟
لطفا روی ستاره کلیک کنید و امتیاز بدید!
امتیاز این مقاله: 0 / 5. تعداد امتیازها: 0