معرفی حوزههای کسب و کار در حال رشد به علاقمندان کارآفرینی
پیشرفتهای دنیای فناوری سرعت تغییرات دنیا را به بالاترین حد خود رساندهاست. در نتیجه این تغییرات، نیازها و گرایشهای مصرفکنندگان هم مدام در حال تغییر است. این تغییرات بازی را برای کسب و کارهایی که در بازارهای رقابتی فعالیت میکنند دشوارتر از قبل کردهاست. از دیگر نتایج این تغییرات، بهوجود آمدن گرایشهای جدید در بین مشتریان و مصرفکنندگان و به تبع آن شکلگیری کسب و کارهای جدید است. علاقمندان به کارآفرینی با دقت در این تغییرات، میتوانند بازارهای جدید و بکر را شناسایی و بااستفاده از مزیت کمبود رقبا در این بازارها به موفقیت برسند. در مطلب حاضر یکی از این حوزهها معرفی شدهاست. معرفی حوزههای دیگر در مطالب بعدی روزآفرین ادامه خواهدیافت.
۱. غذای سالم
اگرچه تغذیه سالم و بهداشتی موضوع جدیدی نیست و برای سالیان دراز مورد توجه بسیاری از مردم بودهاست، اما در سالهای اخیر بهدلیل تمرکز بیشتر دولتها، سازمانهای بینالمللی (از جمله WHO)، رسانهها و مراکز تحقیقاتی در اعلام مضرات تغذیه ناسالم و خطر بیماریهایی که بر اثر مصرف بیرویه مواد غذایی غیربهداشتی و ناسالم بهوجود میآید، غذای سالم به یکی از نگرانیهای عمده مصرفکنندگان تبدیل شدهاست. در کنار این موضوع، درآمد بالای کسب و کارهایی که به ارائه غذاهای آماده و سریع، و عمدتاً ناسالم، میپردازند بسیاری از علاقمندان ورود به بازار غذا را خودآگاه یا ناخودآگاه از ورود به حوزه غذاهای سالم دور میکند.
خبر خوب این است که تعداد استارتاپها و کسب و کارهای حوزه غذای سالم در سرتاسر دنیا در حال افزایش است! اگرچه هنوز این بازار زمان زیادی تا اشباع شدن دارد، و اگرچه هنوز تعداد مشتریان آن از حوزه دیگر کمتر است، اما این بخش از بازار غذا آینده خوبی خواهدداشت؛ چرا که دولتها و رسانهها با تاکید بر غیرسالم بودن بسیاری از رژیمهای غذایی و برخی از بخشهای زیرمجموعه صنایع غذایی بهطور غیرمستقیم به این بازار کمک میکنند. یکی از آخرین نمونههای این داستان، انتشار گزارش سرطانزا بودن گوشتهای فرآوری شده توسط سازمان بهداشت جهانی بود.
اما در این حوزه از کسب و کار چه میتوان کرد؟ بهطور کلی علاقمندان به کارآفرینی در صنایع غذایی میتوانند صنعت غذای سالم را از دو منظر مورد توجه قرار دهند:
یک. تولیدکننده محصولات نهایی (چه رستورانهای غذاهای سالم، چه مواد خوراکی که از لحاظ بهداشتی نه تنها مضر نبوده که در طبقه محصولات سالم و مفید قرار میگیرد؛ از این جمله و با توجه به بازار ایرانی میتوان به محصولاتی شبیه لواشک، اسنکهای سبزیجات، آب میوهها و گیاهان طبیعی و … اشاره کرد.)
و. زنجیره تامین (از تامینکنندگان مواد اولیه گرفته تا عرضهکنندگان محصولات نهایی)
هماکنون در کشورهای توسعهیافته، استارتاپها و کسب و کارهای کوچک متعددی در این بخشها مشغول به فعالیت هستند که برخی از آنها در سالیان اخیر به موفقیتهای بزرگی هم دستیافتهاند.
علاقمندان به کارآفرینی میتوانند با بررسی دقیقتر این حوزهها و با استفاده از عنصر خلاقیت و با کمکگرفتن از قدرت فناوری اطلاعات، بهخصوص برنامههای کاربردی گوشیهای همراه، آینده را برای خود رقم بزنند. مثل تمام ایدههای کارآفرینانه، همه چیز با پیداکردن یک نیاز و یک راهحل خلاقانه و اقتصادی برای برطرف کردن آن نیاز آغاز خواهدشد.
در ایران هم مثل بسیاری از کشورها نگاه کارآفرینانه بعضی از علاقمندان این حوزه متوجه این بازار شدهاست. بهعنوان مثال استارتاپ مامانپز با ایجاد یک بستر اینترنتی پلی بین بانوان خانهدار و علاقمند به آشپزی و مشتریان شدهاست. استارتاپی موفق که میتواند الگویی خوب برای کسب و کارهای دیگر باشد.
منبع عکس: culinarynutrition.com
این مقاله براتون مفید بود؟
لطفا روی ستاره کلیک کنید و امتیاز بدید!
امتیاز این مقاله: 0 / 5. تعداد امتیازها: 0