آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleایمیل مارکتینگ چیست؟
در سراسر جهان مردم از ایمیل استفاده می کنند. این رقم چیزی حدود 4 میلیارد کاربر فعال است. این فرصت بسیار مناسبی برای کسب مشتری های جدید است. که بعدا تبدیل به مشتری های دائمی شوند. همچنین حدود ۷۰٪ کسب و کار ها از ایمیل مارکتینگ استفاده می کنند. پس این کاملا منطقی است که شما هم از بازاریابی ایمیلی استفاده کنید. این روشی موثر برای جذب حفظ مشتریان است.
در این مقاله میخواهیم به یادگیری بحث عمیق دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی بپردازیم.
بازاریابی ایمیلی چیست؟ ارتباط مستقیم با مشتری
بد نیست که در شروع بدانید، این روش از زیرشاخه های دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) است. به صورت خلاصه، ارسال پیام هایی هدفمند با به منظور جذب مشتری از طریق ایمیل، دیجیتال مارکتینگ گفته می شود. این ابزار از روش های قدیمی ولی کارآمد می باشد. برای مثال؛ ارسال ایمیل به منظور ترغیب برای خرید (CTA)، اطلاع رسانی اخبار یا تخفیف های ویژه از روش های معمول برای بازاریابی می باشند.
کاربرد ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ به منظور جذب و حفظ مشتری است. ولی بهتر است بعضی از این روش ها را مرور کنیم:
تخفیف ویژه
برای ارسال تخفیف های متنوع هم استفاده می شود. در این ایمیل علاوه بر اطلاع رسانی به مخاطبان از تخفیف های ویژه، میتوانید از Up Sell & Cross Sell هم استفاده کنید. یا تا پایان تخفیف مهلت بگذارید.
پیام خوش آمد گویی به کاربران جدید
از ساده ترین و راحت ترین روش های جذب مشتری همین کار است. وقتی کاربر جدید در سایت ثبت نام انجام میدهد، طبیعتا ایمیل خود را هم وارد میکند. شما میتوانید از این فرصت استفاده کنید و برای او یک تشکر و خوشآمد گویی بفرستید. این باعث انتقال حس ارزشمند بودن میشود. در طولانی مدت منجر به اعتماد بیشتر و در تماس بودن میشود.
خبرنامه ایمیلی
یکی از روش های محبوب خبرنامه ایمیلی است. خبرنامه ایمیلی به صورت ماهانه یا هفتگی به کاربرانی که از قبل ثبت نام کردند ارسال می شود. در این خبرنامه اخبار شرکت، بروزرسانی محصولات، بروزرسانی مقالات و… گذاشته می شود. این کار بسیار عملی خلاقانه و جذاب است. ارسال ایمیل به مخاطبان و مشتریان کسب و کار شما، به منظور یادآوری نام برند شما و مطلع شدن از آخرین خبر ها عالی است.
ولی در نظر داشته باشید، این کار به نسبت ساده است، ولی در عمل پیچیدگی خاصی دارد. بسیاری از کاربران اصلا ایمیل را باز نمی کنند.
دلیل آن هم این است که استراتژی خاصی را دنبال نکردید. ایمیل مارکتینگ و ارسال خبرنامه بسیار خوب و خلاقانه است ولی برای همه کسب و کار ها مناسب نیست. باید ببینید که مشتریان و مخاطبان شما، ایمیل شما را باز خواهند کرد یا خیر. به زبانی ساده تر، مخاطبان هدف خود را بشناسید. در ادامه بیشتر به بررسی این موضوع می پردازیم.
ارسال جزئیات فاکتور خرید
بعد از خرید، به صورت اتوماتیک پیامی در قالب ایمیل به کاربران ارسال شود. در این پیام مشتری جزئیات ثبت سفارش را مشاهده میکند. این کار باعت احساس ارزشمند بودن می شود و مشتری شما را به یاد خواهد سپرد.
اطلاع رسانی رویداد خاص
اگر رویداد یا جشنواره خاصی دارید، میتوانید در قالب ایمیل از مشتریان و کاربران خود دعوت کنید تا در رویداد شما حضور داشته باشند.
اطلاع رسانی درباره محصول جدید
مدتی قبل از اینکه محصول یا خدمات جدید خود را ارائه و رونمایی کنید، میتوانید از طریق ایمیل به کاربران خود اطلاع رسانی کنید تا همیشه در جریان کار های جدید شما باشند.
بازاریابی ایمیلی یا تبلیغات ایمیلی؟
اکثر مردم این دو را به اشتباه برداشت می کنند. در واقع این دو از هم کمی متفاوت هستند. تبلیغات ایمیلی تنها بخش کوچکی از بازاریابی ایمیلی است.
تبلیغات ایمیلی برای ارسال پیام های تبلیغاتی به عده زیادی از مردم است. به منظور ترغیب برای خرید و اصلا ممکن است آنها را نشناسند.
ولی بازاریابی ایمیلی ارسال پیام برای تعامل دو طرفه با مشتریان است. که این امر با رضایت مشتری آغاز شده و ادامه پیدا می کند. پیامی که ارسال می شود هم فراتر از تبلیغات است.
پس برای جمع بندی، ایمیل مارکتینگ به منظور ارسال یک پیام مشخص برای عده زیادی نیست، بلکه برای ارتباط بلند مدت و دوسویه است.
استراتژی ایمیل مارکتینگ
حال که متوجه ایمیل مارکتینگ شدید، وقت آن رسیده است که به یک سوال مهم پاسخ دهید؛ آیا بازاریابی ایمیلی به درد کسب و کار من میخورد؟
نرخ کلیک (CTR) در خبرنامه یا کلا ایمیل مارکتینگ بسیار مهم است. یکی از شاخص های تعیین اثرگذاری بازاریابی ایمیلی همین است. این آمار در کسب و کار های مختلف متفاوت است.
یک مثال ساده میزنیم؛ اگر شما در حوزه ارز های دیجیتال و بازار های مالی کار میکنید و برای مخاطبان خود خبرنامه های ماهانه می فرستید، چقدر احتمال می دهید که این روش اثر بخشی کافی داشته باشد؟
این روش برای کسب و کار شما مناسب است. زیرا افراد در بازار های مالی ایمیل فعالی دارند و برای خواندن یک مطلب خوب وقت می گذارند.
در نقطه مقابل، یک کسب و کار را تصور کنید که داروخانه دارد. آیا منطقی است که این کسب و کار از ایمیل مارکتینگ استفاده کند؟ جواب به احتمال زیاد خیر است.
تفاوت در اینجاست. که کسب و کار شما پتانسیل استفاده از بازاریابی ایمیلی را دارد یا بهتر است به دنبال جایگزین بهتر مانند تبلیغات در سایت های مختلف (رپورتاژ) باشید.
مزایای ایمیل مارکتیگ
رسیدیم به بخش مهم هر استراتژی، یعنی خوبی هاش؛ وقتشه ببینیم اصلا بازاریابی ایمیلی ارزش کار کردن و وقت گذشتن داره یا بهتره دنبال روش های دیگر باشیم. از وقتی که اینترنت شروع به فعالیت کرد، شرکت ها وکسب و کار های مختلف از این تکنیک برای جذب و نگهداری مشتریان استفاده کردند و همچنان امروزه هم از این روش استفاده میشود.
از دلایل محبوب بودن این روش در پایین قید شده است:
ارزان بودن
همان طور که مشخص است، این روش واقعا مقرون به صرفه است. فقط نیاز به یک اکانت جیمیل و ایمیل های مخاطبان است. بیشتر از اینکه نیاز به هزینه برای این روش باشد، نیازمند تخصص و دانش است. در مقایسه با دیگر روش های جذب و نگهداری مشتریان (بنر های تبلیغاتی، رپورتاژ، تبلیغات از طریق اینفلوئنسر ها و…) این روش خیلی ارزان تر است. نمیتوان گفت که تاثیر بیشتری هم دارد. این به مهارت دیجیتال مارکتر بستگی دارد.
میل به مشارکت بالا
در واقع در این روش شما برای کسانی ایمیل ارسال میکنید که خودشان داوطلبانه ایمیلشان را وارد کرده اند. جمع آوری ایمیل کاربران از راه های متفاوتی انجام میشود. بسته به اینکه شما این ایمیل ها را از کجا دریافت کرده اید، باید پیام های متفاوتی برای کاربران ارسال کنید. تا بیشترین بازدهی و تاثیر را داشته باشید.
راه اندازی آسان
پیاده سازی این روش واقعا آسان است. سرویس ها و پلتفرم های مختلفی وجود دارد که شما به راحتی میتوانید با آنها کار کنید. در ادامه به معرفی چند شرکت سرویس دهنده ایرانی اشاره کردیم.
بررسی و نتیجه گیری آسان
اگر به دنبال پیگیری و بررسی آمار ها هستید، خیلی از پلتفرم ها ابزار هایی را به شما میدهند که به راحتی آمار های مربوط به میزان مشارکت، بازدید، کلیک و… را بررسی کنید.
بهترین شرکت ها برای بازاریابی ایمیلی
در دنیای شرکت های قدیمی و معروفی از جمله میل چیمپ (mailchimp)، سندر (Sender)، میلرلایت (Mailerlight) و… وجود دارند. اما به دلیل تحریم و مشکلاتی از این قبیل، امکان دسترسی و همکاری با آنها نیست. البته که روش های زیادی برای دور زدن این تحریم ها و ارتباط با این سرویس دهنده ها وجود دارد. ولی به دلیل اینکه احتمال پیش آمدن مشکل هست (مانند لو رفتن آیپی ایران) پیشنهاد میشود که از این سرویس ها استفاده نکنید.
به عنوان جایگزین شرکت های سرویس دهنده خوبی در ایران فعالیت میکنند که میتوان از آن ها استفاده کرد. برای مثال؛ اینباکس، آونگ میل، نجوا و پاکت از جمله شرکت های خوب ایرانی هستند.
نتیجه گیری
ایمیل مارکتینگ زیر شاخه ای از دیجیتال مارکتینگ است. به منظور حفظ و جذب مشتری بازاریابی ایمیلی انجام می شود. در یک جمع بندی نهایی، باید دید که آیا ایمیل مارکتینگ برای کسب و کار شما موثر است یا خیر. در ادامه هم باید استراتژی درست را پیش گرفت تا نتیجه مطلوب حاصل شود.