12 سالگرد تاسیس بانک برند همزمان با 7 آبان روز کوروش

بهترین شرکت‌ های خرید تیرآهن

تیرآهن چیست؟

تیرآهن یکی از اصلی ترین قسمت های سازه‌های عمرانی است. از تیرآهن در ساختمان سازی و پل‌‌ها استفاده می‌شود. این محصول به عنوان یکی از مقاطع فولادی شناخته می‌شود. تیرآهن با استاندارد های مختلفی تولید می‌شود. عمدتا این محصول به شکل های «H» و یا «I» تولید می‌شود. البته انواع دیگری از تیرآهن هم وجود دارد. برای مثال تیرآهن های IPB، CNP، INP (لانه زنبوری) و IPE (هاش) از جمله تیرآهن های پرمصرف در بازار داخلی محسوب می‌شود. وظیفه اصلی تیرآهن مقاومت دربرابر نیرو های خمشی و برشی است. این محصول به دلیل استحکام زیادی که دارد، می‌تواند نیرو های چند صد تنی را تحمل کند. در انتخاب تیرآهن مناسب برای پروژه خود، باید به عواملی مانند نوع بار، وزن سازه، و شرایط محیطی توجه کرد. انتخاب درست تیرآهن می‌تواند منجر به افزایش عمر مفید سازه و کاهش هزینه‌های نگهداری شود. پیشنهاد می‌کنیم برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان این حوزه صحبت کنید.

قیمت تیرآهن

قیمت تیرآهن

تیرآهن از جمله محصولاتی است که تحت تاثیر نوسانات بازار قرار می‌گیرد. این محصول محبوب و پراستفاده در دنیای امروزه ما، هیچوقت قیمت ثابتی را در طول زمان تجربه نکرده است. دلیل آن هم مهم و حیاتی بودن این محصول در ساخت و ساز است. ما می‌توانیم از تیرآهن به عنوان رکن اصلی هر سازه فلزی نام ببریم. بنابراین باید با نوسانات آن هم کنار بیاییم.
قیمت تیرآهن تحت تاثیر عوامل زیادی قرار می‌گیرد. از جمله این عوامل، قیمت مواد اولیه، هزینه های تولید، هزینه های انرژی، هزینه های حمل و نقل، مالیات، عوارض گمرک، نرخ ارز، تصمیم های سیاسی و اقتصادی است. با تمامی این عوامل نامبرده، تعیین قیمت کنونی تیرآهن بسیار دشوار است. اما اگر بخواهیم برای آن یک قیمت پایه ای در نظر بگیریم، می‌توانیم اینگونه تخمین بزنیم؛ قیمت هر کیلوگرم تیرآهن در بازار ایران چیزی حدود ۳۵,۰۰۰ تا ۶۰,۰۰۰ تومان است. البته که این عدد کاملا تقریبی و حدودی است. پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاع از قیمت روز تیرآهن با شرکت های تولید کننده و نماینده های رسمی تماس بگیرید.

می‌خواهید در این صفحه باشید؟

ما در بانک برند ایران، با افتخار برترین شرکت‌های تولید و پخش‌کننده تیرآهن در ایران را در کنار هم قرار داده‌ایم تا به شما این امکان را بدهیم که به سادگی و با اطمینان، با بهترین‌های این صنعت آشنا شوید و همکاری‌های خود را بر اساس کیفیت و اعتبار بنا کنید. هدف ما این است که بستری فراهم کنیم که در آن، کسب‌وکارهای پیشرو در صنعت تیرآهن به شکلی ویژه دیده شوند و بتوانند جایگاه خود را در بازار بهبود بخشند و با مشتریان جدید آشنا شوند. ما معتقدیم که حضور شما در این صفحه، نه تنها به افزایش دیده شدن و اعتبار برندتان کمک می‌کند، بلکه شما را در کنار نام‌های بزرگی قرار می‌دهد که همگی در زمینه تولید و پخش تیرآهن در ایران جزو بهترین‌ها هستند. این فرصت منحصر به فردی است تا نام شما در میان برترین‌های این صنعت بدرخشد و به مشتریان جدیدتری دست پیدا کنید. اگر به دنبال این هستید که کسب‌وکارتان در کنار نام‌های معتبر و مطرح صنعت تیرآهن ایران معرفی شود و از این فرصت استثنایی برای تقویت جایگاه خود در بازار استفاده کنید، همین حالا اقدام کنید. برای ثبت برند خود در بانک برند، با کارشناسان ما در ارتباط باشید. 

انواع تیرآهن

تیراهن انواع مختلفی دارد که با توجه به کاربرد آن، در صنایع مختلف استفاده می‌شود. پرکاربرد ترین تیرآهن ها در بازار ایران، شامل تیرآهن های IPE، INP، IPB (هاش)، و CNP (لانه زنبوری) هستند. البته تیرآهن ها در سایز های مختلفی هم تولید می‌شود که همگی در کاربرد و وزن نهایی محصول تاثیرگذار هستند. در ادامه به بررسی مختصر هر کدام از این انواع می‌پردازیم؛

تیرآهن IPE

این نوع بر اساس استاندارد های اروپا تولید می‌شود. مقطع این تیرآهن به شکل حرف «I» انکلیسی است. به همین دلیل بیشتر با این نام شناخته می‌شود. این تیرآهن به دلیل سبک بودن و مقاومت مناسب دربرابر نیرو های خمشی، بسیار محبوب است. این نوع بیشتر در سازه هایی که احتیاج به تحمل نیروی زیادی را ندارد استفاده می‌شود.

تیرآهن INP

این نوع از تیرآهن هم همانند IPE است. اما با این تفاوت که ضخامت در بال ها کمتر است. کاربرد این نوع تیرآهن در سازه های سبک است. در واقع این دو نوع نامبرده شده (IPE و INP) تفاوت زیادی در ساختار با یکدیگر ندارند و در محاسبات دقیق مهندسی تفاوتشان آشکار می‌شود.

تیرآهن IPB یا هاش

تیرآهن IPB یا هاش، به دلیل دارا بودن سطح مقطعی به شکل «H» انگلیسی، به این نام معروف شده است. این نوع تیرآهن به اسم بال پهن هم شناخته شده است. این نوع به دلیل بال های پهن تر نسبت به باقی تیرآهن ها، مقاومت بالاتری دارد. بنابراین این نوع بیشتر برای سازه هایی که نیاز به تحمل نیرو های زیادی را دارند، استفاده می‌شود.

تیرآهن CNP یا لانه زنبوری

تیرآهن CNP بیشتر به نام لانه زنبوری در ایران شناخته شده است. دلیل آن هم وجود چند ضلعی های منتظم در درون جان این تیرآهن است. این حفره های زنبوری شکل در درون جان تیرآهن، باعث کاهش وزن می‌شود. به همین دلیل، این نوع بیشتر برای سازه هایی که نیاز به وزن کم دارد مناسب است. البته این مورد، خیلی گزینه مناسبی برای افرادی است که تصمیم ندارند بودجه زیادی برای آهن الات مصرف کنند.

خرید تیرآهن از بهترین فروشنده ها در ایران

قیمت تیرآهن ۱۴

این نوع تیرآهن، به دلیل وزن کم و سایز کوچک، بسیار گزینه محبوبی است. ارتفاع این نوع، ۱۴ سانتی متر و عرض آن حدود ۷ سانتی متر می باشد. بد نیست بدانید که ضخامت این تیرآهن در جان، حدود۰/۶ سانتی متر و در بال آن به بیش از ۰/۸ سانتی متر می‌رسد. طول استاندارد هر شاخه از تیرآهن ۱۴ معمولا ۱۲ متر است. البته که ممکن است این عدد دقیق نباشد. بهتر است برای اطلاع از اندازه دقیق تیرآهن ۱۴، با شرکت مذکور ارتباط داشته باشید.
قیمت هر کیلوکرم تیرآهن ۱۴ تقریبا چیزی بین ۳۵/۰۰۰ تا ۶۰/۰۰۰ هزار تومان است. با توجه به اینکه طول هر شاخه از این محصول، حدود ۱۳ کیلوگرم است. وزن یک شاخه ۱۲ متری از این تیرآهن حدودا ۱۵۵ کیلوگرم می‌باشد. بنابراین قیمت یک شاخه ۱۲ متری تیرآهن ۱۴، می‌تواند بین ۵/۴۱۸/۰۰۰ تا ۹/۲۸۸/۰۰۰ تومان متغیر باشد.
البته این قیمت ها در این سال (۱۴۰۳) صدق می‌کند و ممکن است در آینده دستخوش تغییر شود. بنابراین با توجه به تقریبی بودن این اعداد، پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاع از قیمت روز تیرآهن با کارشناسان این حوزه در ارتباط باشید. بانک برند، بهترین فروشنده های تیرآهن در ایران را جمع آوری نموده تا شما بهترین خدمات را دریافت کنید.

عوامل موثر بر قیمت تیرآهن

تیرآهن از جمله آن دسته محصولاتی است که دستخوش نوسانات زیاد بازار می‌شود. این نوسانات قیمتی دلایل مختلفی دارد. برخی از این عوامل کاملا از کنترل تولید کننده خارج است و قابل پیش بینی نیست. البته که برخی از این عوامل قابل کنترل و محاسبه هستند. از جمله عوامل موثر بر قیمت تیرآهن می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم؛ قیمت ارز، هزینه های حمل و نقل، هزینه های انرژی (سوخت های فسیلی، برق، آب و…)، دستمزد کارکنان و کارگران، هزینه های گمرک، هزینه مواد اولیه، هزینه آلیاژ استفاده شده در ساخت تیرآهن، سیاست های داخلی و عوامل دیگر همگی در قیمت تیرآهن دخیل هستند. این عوامل چیز هایی هستند که نمی‌توان به راحتی از آن چشم پوشی کرد زیرا که در قیمت نهایی تاثیرگذارند. پس بهتره که پیش از خرید، آن عواملی که قابل پیش بینی هست را در نظر گرفته و سپس اقدام به خرید کنیم. با اینکار، شاید فرصتی باشد تا خرید بهتری داشته باشیم. ولی در انتها، مانند همیشه پیشنهاد می‌شود که در این باره با یک متخصص مشورت کنید.

وزن تیرآهن

وزن از عوامل مهم و تاثیرگذار در قیمت تیرآهن است. علاوه بر قیمت، وزن تیرآهن در محاسبات دقیق مهندسی نقش مهمی را ایفا می‌کند. بهتر است قبل از خرید تیرآهن، درباره وزن آنها اطلاعاتی داشته باشید تا بتوانید در محاسبات عمرانی خود، از آن استفاده کنید.


وزن تیرآهن IPE

سایز (ارتفاع) وزن در هر متر (کیلوگرم) وزن شاخه ۱۲ متری (کیلوگرم)
IPE 80 ۶ ۷۲
IPE 100 ۸.۱ ۹۷.۲
IPE 120 ۱۰.۴ ۱۲۴.۸
IPE 140 ۱۲.۹ ۱۵۴.۸
IPE 160 ۱۵.۸ ۱۸۹.۶
IPE 180 ۱۸.۸ ۲۲۵.۶
IPE 200 ۲۲.۴ ۲۶۸.۸
IPE 220 ۲۶.۲ ۳۱۴.۴
IPE 240 ۳۰.۷ ۳۶۸.۴
IPE 270 ۳۶.۱ ۴۳۳.۲
IPE 300 ۴۲.۲ ۵۰۶.۴
IPE 330 ۴۹.۱ ۵۸۹.۲
IPE 360 ۵۷.۱ ۶۸۵.۲
IPE 400 ۶۶.۳ ۷۹۵.۶

وزن تیرآهن INP

سایز (ارتفاع) وزن در هر متر (کیلوگرم) وزن شاخه ۱۲ متری (کیلوگرم)
INP 80 ۵.۹ ۷۰.۸
INP 100 ۸.۱ ۹۷.۲
INP 120 ۱۰.۶ ۱۲۷.۲
INP 140 ۱۳.۴ ۱۶۰.۸
INP 160 ۱۶.۹ ۲۰۲.۸
INP 180 ۲۰.۵ ۲۴۶
INP 200 ۲۴.۷ ۲۹۶.۴
INP 220 ۲۹.۶ ۳۵۵.۲
INP 240 ۳۵.۲ ۴۲۲.۴
INP 270 ۴۲.۳ ۵۰۷.۶
INP 300 ۴۹.۹ ۵۹۸.۸
INP 330 ۵۸.۶ ۷۰۳.۲
INP 360 ۶۸.۲ ۸۱۸.۴
INP 400 ۷۸.۶ ۹۴۳.۲

تیرآهن نقش اساسی در تحمل وزن و ایجاد استحکام بنا دارد.


وزن تیرآهن IPB یا هاش

سایز (ارتفاع) وزن در هر متر (کیلوگرم) وزن شاخه ۱۲ متری (کیلوگرم)
IPB 100 ۲۰/۴ ۲۴۴/۸
IPB 120 ۲۶/۷ ۳۲۰/۴
IPB 140 ۳۳/۷ ۴۰۴
IPB 160 ۴۲/۶ ۵۱۱/۲
IPB 180 ۵۲/۵ ۶۳۰
IPB 200 ۶۲/۴ ۷۴۸/۸
IPB 220 ۷۱/۵ ۸۵۸
IPB 240 ۸۲ ۹۸۶/۴
IPB 270 ۹۳ ۱۱۱۶
IPB 300 ۱۰۵ ۱۲۶۰
IPB 330 ۱۱۷ ۱۴۰۴
IPB 360 ۱۳۱ ۱۵۷۲
IPB 400 ۱۴۹ ۱۷۸۸

وزن تیرآهن CNP یا لانه زنبوری

سایز (ارتفاع) وزن در هر متر (کیلوگرم) وزن شاخه ۱۲ متری (کیلوگرم)
CNP 14 ۱۰/۲ – ۱۲ ۱۲۲ – ۱۴۴
CNP 16 ۱۳ – ۱۵ ۱۵۶ – ۱۸۰
CNP 18 ۱۶/۵ – ۱۸/۵ ۱۹۸ – ۲۲۲
CNP 20 ۲۰ – ۲۲ ۲۴۰ – ۲۶۴
CNP 22 ۲۴ – ۲۶ ۲۸۸ – ۳۱۲
CNP 24 ۲۸/۵ – ۳۰/۵ ۳۴۲ – ۳۶۶
CNP 27 ۳۴ – ۳۶ ۴۰۸ – ۴۳۲
CNP 30 ۴۰ – ۴۲ ۴۸۰ – ۵۰۴

محاسبه قیمت تیرآهن برای ساختمان یک طبقه

برای محاسبه قیمت تیرآهن مورد نیاز برای یک ساختمان یک طبقه، ابتدا باید مقدار آهن مورد نیاز بر اساس مساحت را حساب کنیم. ما در این محاسبات فرض را بر این می‌گیریم که مساحت این ساختمان ۱۰۰ متر مربع است. قرار است برای این مساحت زمین، مقدار تیرآهن را محاسبه کنیم.

برای یک ساختمان یک طبقه با این مساحت، معمولا ۴۰ تا ۵۰ کیلوگرم تیرآهن در هر متر مربع نیاز است. البته که این مقدار هیچ ثابت نیست و بسته به نوع توزیع بار و نقشه مهندسی کاملا متفاوت است. ما برای این محاسبات، به صورت تقریبی و میانگین، فرض می‌کنیم که به ۴۵ کیلوگرم تیرآهن در هر متر مربع نیاز است. بنابراین می‌توانیم اینگونه حساب کنیم که؛  

 مقدار تیرآهن مورد نیاز = ۱۰۰ متر مربع × ۴۵ کیلوگرم/متر مربع = ۴۵۰۰ کیلوگرم

حال با توجه به قیمت حدودی تیرآهن در سال ۱۴۰۳ که بین ۳۵/۰۰۰ تا ۶۰/۰۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم است. پس حال می‌توانیم یک بازه قیمت بدست آوریم.

حداقل قیمت = ۴۵۰۰ کیلوگرم × ۳۵/۰۰۰ تومان = ۱۵۷/۵۰۰/۰۰۰ تومان

حداکثر قیمت = ۴۵۰۰ کیلوگرم × ۶۰/۰۰۰ تومان = ۲۷۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان

برای یک ساختمان یک طبقه با مساحت ۱۰۰ متر مربع، هزینه خرید تیرآهن حدود ۱۵۷/۵۰۰/۰۰۰ تا ۲۷۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان خواهد بود. البته که این بازه قیمتی کاملا تقریبی است. ممکن است به دلایل مختلف مانند نوسانات بازار، تغییرات در طراحی مهندسی یا انتخاب نوع خاصی از تیرآهن متفاوت باشد. پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاع از قیمت روز تیرآهن با کارشناسان مربوطه در ارتباط باشید. بانک برند ایران، بهترین شرکت های فروشنده و توزیع کننده تیرآهن را در این صفحه جمع آوری کرده که شما از بین آنها، بهترین را برای همکاری انتخاب کنید.

نکات کلیدی در خرید تیرآهن

درباره خرید تیرآهن نکاتی هست که باید به آن توجه شود. از جمله این موارد، بررسی فروشنده است. حتما از عدم وجود یک واسط اطمینان حاصل فرمایید. تمامی شرکت های لیست شده در این صفحه، پخش کننده و طرف قرارداد رسمی با شرکت های ایرانی و خارجی هستند. در خرید تیرآهن، به کیفیت آلیاژ بکار رفته در آن توجه ویژه ای داشته باشید. همچنین خدمات پس از فروش هم بسیار حائز اهمیت است. یک شرکت فروشنده تیرآهن، باید قبل از خرید، در حین خرید و بعد از ارسال مرسوله همراه مشتری باشد و به سوالات او پاسخ دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر، با بانک برند ایران همراه باشید.

تیرآهن چیست؟ | قیمت تیرآهن
تیرآهن چیست؟ | قیمت تیرآهن

مقالات مرتبط

در حال حاضر درباره تیرآهن و نکات کلیدی در خرید مطالبی را آموختید. در این صفحه سعی شد تا گلچینی از مطالب مفید به علاوه معرفی شرکت های تخصصی در این حوزه به شما معرفی شود. اگر چه که همیشه فرصت یادگیری بسیار است اما تا به اینجا شما بسیاری از نکات مهم درباره این محصول را فرا گرفته اید. اگر قصد ارتقای سطح علمی خود را دارید و میخواهید مطالب بیشتری در این باره بخوانید، پیشنهاد می‌کنیم به مقالات مرتبط ما سر بزنید. ما در یک مقاله جداگانه، مطالب جامع تر و تخصصی تری را در این باب جمع آوری کردیم. با کلیک بر روی دکمه زیر، می‌توانید مقالات مرتبط با تیرآهن را مطالعه کنید. 

تیرآهن چیست؟

تیرآهن یکی از مقاطع فولادی می‌باشد که کاربرد گسترده ای در ساخت و ساز دارد. 

انواع مختلف تیرآهن ها کدام است؟

تیرآهن ها را می‌توانیم به ۴ دسته تقسیم کنیم؛ 

تیرآهن IPE

تیرآهن IPB یا هاش

تیرآهن INP 

تیرآهن CNP یا لانه زنبوری

این تیرآهن ها پرکاربردترین و محبوب ترین نوع تیرآهن ها در بازار داخلی است. 

قیمت تیرآهن چقدر است؟

تیرآهن با توجه به فاکتور های مختلف قیمت گذاری می‌شود. عواملی همچون وزن و جنس آلیاژ بکار رفته در قیمت نهایی آن تاثیرگذار است. اگرچه که قیمت تیرآهن هر روز در حال تغییر است، اما می‌توانیم بازه ای بین ۳۵/۰۰۰ الی ۶۰/۰۰۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم در نظر بگیریم. البته این قیمت اصلا دقیق نیست و بهتر است با کارشناسان این حوزه در ارتباط باشید. 

قیمت تیرآهن مورد نیاز برای یک ساختمان یک طبقه چقدر است؟

جواب به این سوال کمی دشوار است. زیرا علاوه بر انواع مختلف تیرآهن که می‌توان انتخاب کرد، متراژ ساختمانی که قرار است ساخته شود، تاثیر مستقیم بر قیمت تیرآهن دارد. ولی ما فرض می‌کنیم که یک زمین به مساحت ۱۰۰ متر مربع داریم. تقریبا برای هر متر مربع زمین، باید حدود ۴۵ کیلوگرم آهن مصرف شود. با توجه به اینکه قیمت هر کیلوگرم تیرآهن حدود ۳۵/۰۰۰ تا ۶۰/۰۰۰ تومان است، محاسبه قیمت تیرآهن برای یک ساختمان یک طبقه ۱۰۰ متر مربعی، به شرح زیر است؛

حداقل قیمت = ۴۵۰۰ کیلوگرم × ۳۵/۰۰۰ تومان = ۱۵۷/۵۰۰/۰۰۰ تومان

حداکثر قیمت = ۴۵۰۰ کیلوگرم × ۶۰/۰۰۰ تومان = ۲۷۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان

بنابراین برای یک ساختمان یک طبقه با مساحت ۱۰۰ متر مربع، هزینه خرید تیرآهن حدود ۱۵۷/۵۰۰/۰۰۰ تا ۲۷۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان خواهد بود. البته که این قیمت اصلا دقیق نیست و بهتر است برای محاسبه قیمت تیرآهن برای یک ساختمان، از مهندسان متخصص در این زمینه مشورت بگیرید.

قیمت تیرآهن دست دوم چقدر است؟

قیمت تیرآهن دست دوم بسته به عوامل مختلف متفاوت است. این عوامل مانند نوع (INP , IPB , IPE , CNP) و محل فروش است. اما به طور کلی، قیمت تیرآهن دست دوم تقریبا حدود ۶۰ تا ۸۰ درصد قیمت تیرآهن نو است. 

برای مثال، اگر قیمت تیرآهن نو حدود ۴ میلیون تومان برای هر شاخه باشد، قیمت تیرآهن دست دوم می‌تواند در حدود ۲.۴ تا ۳.۲ میلیون تومان به ازای هر شاخه باشد. این قیمت‌ها به وضعیت تیرآهن و میزان زنگ‌زدگی یا خمیدگی آن بستگی دارد و همچنین هزینه‌های حمل و نقل و تقاضای بازار نیز می‌تواند تأثیرگذار باشد. البته مثل همیشه پیشنهاد می‌شود که برای اطلاع از قیمت روز تیرآهن دست دوم، با فروشنده های مربوطه در ارتباط باشید. 

ارزان ترین شرکت برای خرید تیرآهن کدام است؟

ارزان ترین شرکت برای خرید تیرآهن باید شرکت های معتبری باشند. که علاوه بر قیمت مناسب، کیفیت مناسبی را هم ارائه دهند. به‌طور کلی، تیرآهن‌های تولیدی توسط مجتمع پروفیل صنعت ماهان و تیرآهن اهواز معمولاً از گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه در بازار هستند. این شرکت‌ها به‌خصوص در تولید تیرآهن‌های IPE با سایزهای مختلف، از جمله سایز ۱۴، با قیمت‌های مناسبی فعالیت می‌کنند. البته در نظر داشته باشید که قیمت تیرآهن با توجه به کارخانه تولید کننده، نوسانات بازار، هزینه های حمل و نقل و آلیاژ های استفاده شده در ساخت متفاوت است. برای مثال، تیرآهن سایز ۱۴ از کارخانه پروفیل صنعت ماهان حدود ۳.۵ میلیون تومان به ازای هر شاخه در انبار تهران قیمت دارد، در حالی که تیرآهن ذوب‌آهن اصفهان برای همین سایز با قیمت حدود ۴ میلیون تومان به فروش می‌رسد.