وکیل کسی است که از حقوق موکل خود در برابر اتهامات دفاع میکند. یک وکیل خوب با دانشی که درباره قوانین دارد به نمایندگی از افراد در محاکم قضایی حضور پیدا میکند و از حقوق موکلان خود دفاع میکند. وظیفه اصلی یک وکیل ارائه مشاوره حقوقی، تهیه لوایح قانونی و دفاع در دادگاه است.
وکیل کیفری هم یکی از زیرشاخه های رشته های حقوقی بحساب میآید. وکیل کیفری با جرائم سنگین که ممکن است به حبس یا اعدام منجر شود فعالیت میکنند. در واقع تخصص یک وکیل کیفری در جرائمی مانند سرقت، جعل، ضرب و جرح، قاچاق، قتل، مواد مخدر، حمل سلاح و… است.
وکیل کیفری خوب کسی است که به آیین دادرسی کیفری تسلط کامل داشته باشد. علاوه بر این موضوع، وکیل کیفری در تهران باید به مهارت های کلامی و ارتباطی اشراف داشته باشد. وکیل باید بسیار شفاف و واضح با موکل خود در ارتباط باشد. در این صفحه بهترین وکلای کیفری در تهران برای شما لیست شده اند. که همگی در کار خود حرفهای هستند. با کلیک بر روی هر پروفایل به اطلاعات وکیل از جمله سوابق، تخصص و تجربه او دست پیدا میکنید. با بانک برند ایران، با بهترین ها در ارتباط هستید.
در واقع تفاوت وکیل کیفری و وکیل حقوقی در تهران، در نوع پرونده هایی است که با آنها سر و کار دارند. هر وکیلی مسلما باید از حقوق موکل خود دفاع کند. ولی نوع این حقوق و شیوه دادرسی آنها با یکدیگر متفاوت است. در ادامه به تفاوت مهم میان وکیل کیفری و حقوقی میپردازیم:
وکیل کیفری: پرونده هایی که بیشتر با جرائم و تخلفات سنگین سروکار دارند. دعاوی کیفری مانند قتل، تجاوز، سرقت (در ابعاد کوچک یا بزرگ)، کلاهبرداری، ضرب و جرح، مواد مخدر، آدم ربایی، قاچاق و جرائم سایبری (اینترنتی) هستند. عواقب و مجازات این نوع دعاوی مجازات های شدید است: مانند حبس، جریمه مالی، شلاق یا حتی در موارد خاص، اعدام همراه است.
وکیل حقوقی: با پرونده های حقوقی و مدنی سروکار دارند. بیشتر مربوط به اختلافات بین افراد یا سازمان ها است. برای مثال دعاوی خانوادگی (طلاق یا حضانت فرزند)، دعاوی ملکی (سرقفلی، اختلاف سند و غیره)، دعاوی ارثی و مسائل پیرامون آن مربوط به یک وکیل حقوقی میشود. در پایان این پرونده ها، هدف جبران خسارت یا تنظیم حقوق افراد است.
هر وکیلی بسته به زمینه حرفه ای و تخصصی خودش، باید به امور دادرسی و قوانین آشنا باشد. زیرا قوانین برای هر حوزه کاری (حقوقی یا کیفری) یکسان نیست. برای مثال وکیل کیفری باید به دادرسی کیفری مسلط باشد. این قوانین جرایم سنگین را بررسی میکند و مجازات آنها را تعریف میکند. وکیل کیفری به فرآیند تحقیقات پلیس، بازداشت، و دادرسی در دیوان عالی کشور را به خوبی تسلط دارد.
در حالی که یک وکیل حقوقی به قوانین امور حقوقی، قوانین مدنی و آیین دادرسی مدنی اشراف دارد. این قوانین به نحوه حل و فصل مشکلات و اختلافات بین افراد یا سازمان ها میپردازد. برای هر مشکل و اختلافی هم مجازاتی در نظر گرفته شده است.
در بحث مسئولیت ها و نقش وکیل، شکی نیست که هر دو باید از حقوق موکل خود دفاع کنند. اما این را در نظر داشته باشید که مسئولیت وکیل کیفری بسیار سنگین تر از وکیل حقوقی است. زیرا وکیل کیفری با جان و ناموس افراد طرف است. در حالی که وکیل حقوقی با مسائل شبیه به اختلاف نظر سروکار دارد. البته این بدین معنی نیست که مسئولیت های وکیل حقوقی کمتر است. وکیل چه حقوقی باشد چه کیفری، باید مسئولیت صد در صدی در قبال تصمیمات خود داشته باشد.
وکیل کیفری در پروسه دادرسی، با پلیس و دادستان طرف است. باید بتواند به خوبی با آنها ارتباط برقرار کند. با استفاده از مدارک و شواهدی که موجود است، دفاعیه ای تنظیم کند. با اینکار بهترین دفاع را از موکل خود خواهد داشت.
وکیل حقوقی با پلیس طرف نیست. بیشتر به حل اختلافات بین دو نفر میپردازد. در این نوع دعاوی باید وکیل با بررسی اسناد و قرارداد ها، از موکل خود دفاع کند.
هزینه های استخدام وکیل یکی از مواردی است که خیلی ها درباره آن نگرانی دارند. این نگرانی بیشتر برای قیمت است. بهتر است قبل از شروع پروسه دادرسی متهم، تمام هزینه ها و نحوه پرداخت با وکیل طی شود تا از سوءتفاهم جلوگیری شود.
در واقع قیمت اصلی یک پرونده را میزان سختی آن مشخص میکند. پرونده های کیفری عمدتا به دو دسته تقسیم میشوند. پرونده های سنگین مانند قتل، جرایم مالی بزرگ، قاچاق مواد مخدر معمولا هزینه های زیادی دارد. زیرا نیازمند تحقیق و بررسی مدارک پیچیده است. این دفاعیه کمی تخصصی تر از باقی پرونده ها است. پرونده های ساده تر مانند سرقت های کوچک یا ختلفات جزئی ممکن است هزینه کمتری داشته باشند. در کل قیمت یک وکیل، نسبت به سختی آن پرونده سنجیده میشود.
وکلایی که سابقه بیشتری در حوزه وکالت دارند، معمولا تعرفه بالاتری هم دارند. زیرا این دسته وکیل ها، به دلیل سابقه درخشان و موفق در کارنامهشان، نرخ بیشتری را طلب میکنند. البته این را توجه داشته باشید که تجربه و سابقه وکیل ارتباط مستقیم در درصد موفقیت پرونده شما دارد.
قیمت و هزینه وکیل با زمان دادرسی ارتباط مستقیم دارد. برخی پرونده های کیفری ممکن است ماه ها یا حتی سال ها طول بکشد. در هر مرحله ممکن است وکیل طلب مبلغ بیشتر کند. البته این مبالغ همان اول بین طرفین طی میشود و نیازی به نگرانی نیست.
حقالوکاله ثابت: در این حالت، وکیل یک مبلغ ثابت را برای کل پرونده مشخص میکند. این مبلغ بر اساس سختی پرونده و پیش بینی زمان احتمالی پایان پرونده محاسبه میشود.
حقالوکاله ساعتی: برخی وکیل ها ترجیح میدهند به صورت ساعتی نرخ تعیین کنند. این هزینه بر اساس ساعت کاری که وکیل برای پرونده صرف میکند تعیین میشود. این نوع پرداخت بیشتر برای پرونده های طولانی که زمان پایان آن مشخص نیست رایج است.
حقالوکاله درصدی: در این مورد وکیل ممکن است بر اساس نتیجه پرونده و درصدی از خسارات یا جریمه های مالی به نفع موکل دریافت میشود، حقالوکاله دریافت کند. البته این مدل برای پرونده های کیفری خیلی مرسوم نیست و برای دعاوی حقوقی استفاده میشود.
در شهری مانند تهران، وکیل کیفری میتواند هزینه های بیشتری نسبت به شهر های کوچک تر داشته باشد. زیرا که تقاضا برای خدمات و هزینه ها بالاتر است. در شهر های کوچکتر، ممکن است تعرفه ها متفاوت باشد.
علاوه بر حقالوکاله ممکن است هزینه های جانبی هم در پرونده وجود داشته باشد. این هزینه های احتمالی شامل موارد زیر است:
در مواردی ممکن است وکیل طلب پول بیشتری کند. این موارد بیشتر در زمانی اتفاق میافتند که ارزش پرونده بالا رود. برای مثال اگر در صورت باخت پرونده در دادگاه موکل موظف به پرداخت خسارت زیادی شود، ارزش پرونده بالاتر میرود. در صورتی که ارزش پرونده بیشتر شود، وکیل ممکن است درخواست هزینه بیشتری کند. زیرا در چنین مواردی نتیجه پرونده تاثیر مستقیم درخسارت مالی موکل دارد. در این حالت موکل برای جلوگیری از خسارات مالی یا جریمه سنگین، مجبور به پرداخت هزینه اضافی است.
در مواردی که افراد توان استخدام یک وکیل را ندارند، دادگاه برای آنها یک وکیل به هزینه دولت میدهد. به این وکیل، وکیل تسخیری گفته میشود. در پرونده های سنگین کیفری که وجود وکیل ضروری است، وکیل تسخیری استفاده میشود.
متهم همیشه حق و حقوقی در فرآیند دادرسی خود دارد. بسیار مهم است که شخص از حقوق خود آگاه باشد. با آگاهی از حقوق خود، بهترین تصمیم ها را میگیرید. در سیستم قضایی برای جلوگیری از ناعدالتی و نقض حقوق افراد این موضوع مورد توجه قرار میگیرد. به برخی از مهمترین حقوق متهم در دادگاه نگاهی بیندازیم:
در دیوان عالی کشور، اینگونه قید شده است که تا زمانی که جرم متهم اثبات نشود، او بیگناه است. به این اصل «فرض برائت» گفته میشود. این حق به این معنی است که تا زمان حکم قطعی و نهایی قاضی پرونده، متهم بیگناه است. مگر اینکه خلاف آن اثبات شود.
یکی از مهم ترین حقوق متهم در دادگاه همین است. متهم باید و حق دارد که به وکیل دسترسی داشته باشد. در تمام مراحل دادرسی از جمله بازجویی، محاکمه و صور حکم باید وکیل در کنار متهم باشد. در صورتی که فرد به دلیل مشکلات مالی قادر به داشتن وکیل نباشد، دادگاه موظف است برای او وکیلی تسخیر کند.
متهم در تمامی مراحل بازجویی و دادگاه حق سکوت دارد. به این معنی است که متهم میتواند به سوالات مقامات قضایی و پلیس، پاسخ ندهد. حق سکوت اجازه این را به متهم میدهد که بدون هیچ فشاری و با آرامش کامل درباره دفاع خود تصمیم بگیرد. شاید اگر در آن زمان سکوت نکند، منجر به ضرر او شود.
یکی دیگر از حقوق متهم اطلاع از اتهام خود است. متهم باید به صورت شفاف و واضح، اتهاماتی که علیه او وجود دارد آگاه شود. با تفهیم اتهام، متهم میتواند بهترین تصمیم را برای دفاع از خود بگیرد.
متهم حق دارد که محاکمه او علنی و عادلانه باشد. این بدین معنی است که دادگاه او باید به صورت رسمی، با حضور قاضی، وکیل و دیگر افراد ذینفع صورت گیرد. با وجود این حق از هر گونه تخلفی در پروسه دادرسی جلوگیری میشود.
متهم در تمامی مراحل دادرسی باید در دادگاه حضور داشته باشد. او حق دارد که با شرکت در جلسات دادگاه، از حقوق خود دفاع کند. اما متهم میتواند درخواست کند که در صورت عدم حضور، وکیل به نمایندگی از او دفاعیه را ادامه میدهد.
در صورت صدور حکم، متهم میتواند به نتیجه اعتراض کند. با اینکار متهم درخواست تجدید نظر میدهد. سپس پرونده او توسط یک دادگاه بالاتر برسی مجدد و صدور حکم میشود.
متهم در طول بازداشت و دادرسی باید رفتار انسانی و شایسته داشته باشد. شکنجه یا تهدید و هر گونه رفتار غیرانسانی ممنوع است. این حق به متهم اجازه میدهد که تحت فشار روانی قرار نگیرد و بتواند آرامش خود را حفظ کند.
این مورد در تمامی پرونده ها صدق نمیکند. اما متهم میتواند در بعضی موارد خاص، با ارائه وثیقه تا زمان صدور حکم نهایی آزاد شود. این آزادی موقت است و تا زمان صدور حکم نهایی ادامه دارد. درباره ممکن بودن این آزادی موقت، باید با وکیل صحبت کرد.
اگر متهم به صورت غیرقانونی یا بیش از قرار مقرر بازداشت شده باشد، میتواند به این موضوع شکایت کند. بعد از ثبت اعتراض در این مورد، درخواست آزادی فوری خود را مطرح میکند. این مورد تنها در صورتی امکان پذیر است که متهم به صورت غیرقانونی بازداشت شده باشد. در این مورد هم بهتر است با وکیل خود مشورت کنید.
این اصل به این معنی است که متهم نمیتواند به دلیل یک جرم مشخص دوبار دادخواهی شود. اگر متهم یکبار برای جرمی مشخص دادرسی و محاکمه شده باشد، باز نمیتوان برای همان جرم حکمی صادر کرد. در واقع نمیتوان او را مجدد تحت تعقیب قرار داد. رعایت این حقوق برای حفظ حقوق فردی افراد واجب و ضروری است.
هر وکیلی یک سری مسئولیت در قبال موکل خود دارد. در ادامه به بررسی برخی از این وظایف اصلی میپردازیم. در واقع این وظایف معیار اصلی برای تشخیص خوب یا بد بودن وکیل است.
از بدیهی ترین وظایف یک وکیل کیفری دفاع از موکل خود است. یک وکیل برای کاهش مجازات تمام تلاش خودش را میکند. تمام تلاش یک وکیل کیفری خوب، در کم کردن مجازات متهم است. در برخی پرونده وکیل خیلی موفق است و ممکن است متهم کاملا تبرئه شود. اما در برخی از پرونده ها اینگونه نیست. حتی اگر متهم مقصر باشد، وکیل موظف است تا از او حمایت کند تا حقوق او به درستی رعایت شود.
یکی دیگر از خدمات و وظایف وکیل کیفری، ارائه مشاوره حقوقی است. یک وکیل باید پیش از شروع پرونده درباره فرآیند دادرسی و قوانین مربوطه توضیح دهد. یک وکیل کیفری خوب در این مورد صبور است و به موکل خود توضیحات لازم را میدهد تا موکل در جریان پرونده باشد. البته نه تنها در شروع پرونده، بلکه در ادامه پرونده هم باید به صورت شفاف همه مسائل برای موکل آشکار باشد.
یک وکیل کیفری درجه یک، باید توانایی حمعآوری و مرتبط سازی مدارک را داشته باشد. وکیل موظف است که مدارک را به نفع موکل خود جمعآوری و تنظیم کند. چونکه ما در نهایت موفقیت در دادگاه و کم شدن حداکثری مجازات را میخواهیم. این مدارک میتواند عینی، یا شهودی باشد. در هر حال باید موکل در این مرحله با وکیل همکاری لازم را انجام دهد تا وکیل هم بتواند همه اطلاعات لازم را داشته باشد.
منظور از تهیه لوایح جمعآوری و آماده سازی برای دفاع است. به این صورت که در هر مرحله از دادرسی در دادگاه، وکیل باید حرف های خودش را از قبل آماده کرده باشد. یه اصطلاح استراتژی داشته باشد و همه جوانب را در نظر بگیرد. وکیل نباید در فرآیند دادرسی شوکه شود. باید سناریو های مختلف را پیش بینی کند و برای هر کدام آماده باشد.
وکیل کیفری در جلسه دادگاه به نمایندگی از موکل خود حاضر میشود و دفاع لازم را انجام میدهد. وکیل باید استدلال های قانونی و شواهد از قبل تهیه شده را به دادگاه ارائه دهد. در واقع در این مرحله، مهارت های ارتباطی وکیل بسیار مهم است. وکیل کیفری خوب، باید بتواند منظور خود را به خوبی به دادستان برساند و ارتباط صحیحی بگیرد.
مهارت های مذاکره ای چیزی است که هر وکیل کیفری باید داشته باشد. در برخی موارد وکیل باید با دادستان یا شاکی پرونده وارد مذاکره شود تا به یک توافقی برسند. بنابراین در انتخاب وکیل کیفری برای پرونده های خود مهارت های مذاکره ای را فراموش نکنید.
یک وکیل حرفه ای و خوب در حوزه دعاوی کیفری بسیار اهمیت دارد. استخدام یک وکیل خوب در نتیجه پرونده شما تاثیر مستقیم دارد. در ابتدای قضیه، تخصص و تجربه وکیل را بررسی کنید. باید توجه کنید که تخصص او در حوزه دعاوی کیفری باشد. با اینکار متوجه میشوید که وکیل به آیین دادرسی کیفری تسلط دارد. در ادامه به شهرت و اعتبار وکیل توجه کنید. درباره پرونده های قبلی او بپرسید و از دیگران نظر بخواهید. نظر مشتریان قدیمی وکیل هم میتواند خیلی تاثیرگذار باشد. حتما قبل از عقد قرارداد، حتما با وکیل خود یک جلسه مشاوره اولیه داشته باشید. در این جلسه میتوانید با یکدیگر آشنا شوید و درباره نحوه و استراتژی او درباره پرونده بپرسید. در این جلسه شما فرصت این را خواهید داشت که مهارت های ارتباطی و تخصص وکیل را بسنجید. همچنین میتوانید به این دقت کنید که وکیل به حرف شما گوش میدهد یا خیر. در انتها به صداقت و میزان تعهد و پیگیری وکیل توجه کنید. یک وکیل خوب، مجموعهای از تمام این مهارت ها است.
تهران مانند کلان شهرهای دیگر تخلف ها جرایمی رخ میدهد. این جرایم بر اساس شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در تهران به وقوع میپیوندد. این جرایم بیشتر به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی و جمعیت زیاد رخ میدهد. در ادامه به برخی از متداول ترین جرایم اشاره میکنیم:
سرقت یکی از شایع ترین جرایم کیفری است. دزدی میتواند کوچک یا بزرگ باشد. سرقت های کوچک مانند سرقت از منزل، مغازه، خودرو یا کیف قاپی است. به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی آمار این نوع دزدی ها افزایش یافته است.
تهران به دلیل وجود مراکز مالی و اقتصادی، بستر مناسبی برای سودجویان و کلاهبرداران است. کلاهبرداری میتواند در معاملات خیلی ساده باشد تا کلاهبرداری ها از طریق اینترنت (فیشینگ). کلاهبرداری های اینترنتی به دلیل رشد تجارت های الکترونیکی افزایش یافته است.
تهران هم مانند هر شهر دیگر، قاچاق مواد مخدر در آن رواج دارد. البته توزیع و پخش مواد مخدر یکی از جرایم جدی در تهران است. مواد مخدر بیشتر در حاشیه شهر تهران دست به دست میشود. حاشیه شهر تهران به دلیل آسیب پذیری اقتصادی، مواد مخدر بیشتر دیده میشود.
تهران هم متاسفانه همانند شهر های دیگر، قربانیان جنسی و تجاوز دارد. روز به روز این آمار وقیح تر و وحشتناک تر میشود. آزار و اذیت جنسی و تعرض به کودکان و زنان همواره در تهران دیده میشود. البته به دلیل تابوی اجتماعی و فرهنگی کمتر گزارش میشود. به همین دلیل آمار دقیقی از این موضوع در دسترس نیست. اما متاسفانه همچنان در جامعه وجود دارد و اتفاق میافتد.
قتل و جرح عمدی یکی از رایج ترین دعاوی کیفری است. قتل در نتیجه نزاع و دعوا های خانوادگی یا شخصی اتفاق میافتد. این جرم میتواند به دلیل اختلافات، مسائل مالی یا دلایل مختلفی رخ میدهد. البته که مجازات سنگین در پی دارد.
با استفاده روز افزون از اینترنت و فضای مجازی، این جرم بیشتر دیده میشود. جرایم اینترنتی یا سایبری، مانند هک، خالی کردن حساب، سرقت اطلاعات شخصی و غیره به طول قابل توجهی زیاد شده است. تهران هم به عنوان یک شهر پیشرفته در حوزه اینترنت و تجارت الکترونیک، بیشتر در معرض خظر جرایم سایبری است.
زورگیری و اخاذی بیشتر در مناطق پرجمعیت و کم درآمد دیده میشود. سارقان با تهدید و به زور قربانی را راضی به پول دادن میکنند. قربانیان با سلاح یرد یا گرم مورد تهدید قرار میگیرند.
تهران یکی از پیشرفته ترین شهر ها از نظر تجارت است. بنابراین بستر برای جرایم مربوط به فساد اداری یا اختلاس فراهم است.
تخلفات رانندگی و جرایم ترافیکی بسیار در تهران شایع است. با توجه به تعداد زیاد خودرو ها در تهران و ترافیک همیشگی این کلان شهر، برخی رانندگان با بی حوصلگی قانون شکنی میکنند. یک سری از جرایم رایج در رانندگی، مستی، سرعت غیرمجاز، حرکات مارپیچ و… است.
حمل سلاح سرد یا گرم غیرمجاز یکی از جرایم رایج در تهران است. سلاح های سرد یا گرم که بیشتر برای زورگیری یا درگیری مسلحانه استفاده میشود، مجازات سنگینی در پی دارد.
انتخاب یک وکیل کیفری بسیار حساس است. زیرا که یک اشتباه کوچک میتواند سرنوشت یک انسان را از آزادی به مرگ تغییر دهد. بنابراین در انتخاب وکیل دقت کنید. دعاوی کیفری بسیار پرچالش و حساس هستند. یک وکیل کیفری خوب باید کاملا متعهد، مسئولیت پذیر و حرفهای باشد. در ادامه به یکسری نکات راجع به انتخاب وکیل خوب اشاره میکنیم:
مهم ترین ملاک یک وکیل کیفری خوب، تخصص در بحث دعاوی کیفری است. وکیل کیفری علاوه بر تجربه کافی در این زمینه، باید دانش و علم مربوط به آن را نیز داشته باشد. او باید به خوبی به آیین های دادرسی کیفری آشنا باشد.
قطعا کسی که تجربه بیشتری در کاری داشته باشد، خیلی بهتر از پس مشکلات بر میآید. همانطور که یک مکانیکی با سابقه بیشتر، بهتر از مکانیک تازه کار است. پس کسی که تجربه بیشتری در زمینه دعاوی کیفری داشته است، میتواند به موفقیت نزدیک تر باشد و با درک بهتر از مشکل اصلی پرونده، شما را کمک کند.
هیچوقت این موضوع را فراموش نکنید. مهارت های ارتباطی برای وکیل از نان شب واجب تر است. وکیل کیفری باید توانایی بسیار بالایی در مذاکره داشته باشد. وکیل باید با استفاده از زبان بدن و تکنیک های مربوط به مذاکره، قاطعانه ترین و بهترین جواب را بدهد. توانایی هایی همچون استدلال، تجزیه و تحلیل های حقوقی و در نهایت توانایی دفاع در دادگاه.
پیش از انتخاب وکیل، حتما به سابقه او نگاهی بیندازید. ببینید که آیا او پرونده های موفق مشابهی هم داشته است؟ با بررسی پیشینه و سابقه او در این زمینه، میتوانید متوجه شوید که آیا میتواند از پس پرونده شما هم بربیاید یا خیر. وکیل های کیفری که در گذشته پرونده های مهمی داشته اند، احتمالا گزینه های مناسب تری هستند.
وکیل کیفری باید با موکل خود واضح و شفاف باشد. باید همه مراحل دادرسی و نکات پرونده را به او توضیح دهد. به خوبی موکل خود را از ضعف ها و نقاط قوت پرونده آگاه سازد. وکیلی که درباره استراتژی ها و برنامه های خود برای موفق شدن میگوید قابل اعتماد تر است. وکیل باید با شفافیت لازم و تحلیل های حقوقی موکل را از وضعیت قانونی او آگاه کند.
وجود یک وکیل حرفهای و با تجربه در پیروزی پرونده کیفری اهمیت بالایی دارد. وکیل با تجربه و کارکشته میتواند تاثیر مستقیم در موفقیت پرونده داشته باشد. در دعاوی کیفری که مجازات و تبعات آن بسیار سنگین (مانند زندان، جریمه مالی، یا حتی اعدام) است، وجود یک وکیل با تجربه میتواند به حفظ حقوق موکل و ارائه دفاعیه قوی کمک کند. یک وکیل کیفری خوب، با ارائه دفاعیه قوی و تدوین استراتژی درست، بهترین راه را برای مذاکره پیدا میکند. بنابراین میتوانیم اینگونه بگوییم که تجربه وکیل در دعاوی کیفری، تاثیر مستقیم در نتیجه پرونده دارد.
وکیل کیفری کیست؟ وظایف یک وکیل چیست؟ تا به اینجای کار درباره این موضوعات خواندید. اینکه یک وکیل دقیقا چه مسئولیت هایی دارد و ویژگی های یک وکیل خوب چیست. همه این نکات به شما در انتخاب وکیل کیفری شما کمک میکند. اگرچه مطالب این صفحه بسیار جامع و کامل بود، اما ما برای شما یک مقاله جداگانه آماده کرده ایم. با کلیک روی دکمه زیر، به اطلاعات بیشتر درباره وکیل کیفری و وظایف او دست پیدا میکنید.
انتخاب یک وکیل به عنوان بهترین کار دشواری است. در شهری که روزانه در حال پیشرفت و به روزرسانی است، انتخاب یک وکیل کار ساده ای نیست. ولی اگر بخواهیم یکی از بنام ترین و پرآوازه ترین وکیل کیفری در تهران را معرفی کنیم، میتوانیم به آقای رسول کوهپایه زاده وکیل کیفری پایه یک دادگستری تهران اشاره کنیم. تخصص ایشان در دعاوی کیفری است. با بیش از ۱۵ سال سابقه در حوزه وکالت و تجربه فعالیت در پرونده های بزرگ، یکی از مطمئن ترین انتخاب ها است.
در واقع ما نمیتوانیم برای وکالت یک قیمت ثابت درنظر بگیریم. هیچکس نمیتواند برای حقالوکاله تعرفه مشخص کند. تعرفه وکیل چیزی است که به صورت توافقی تعیین میشود. این قیمت به عوامل مختلفی مانند، ارزش پرونده، سختی پرونده، مدت زمان دادرسی، اعتبار و شهرت وکیل بستگی دارد. درباره قیمت پیشنهاد میکنیم پیش از شروع پروسه دادرسی با وکیل طی کنید.
یک وکیل کیفری خوب دلسوز، متعهد و حرفهای است. منظور ما از حرفهای بودن از نظر اخلاقی، رفتاری و تسلط بر آیین دادرسی دیوان عالی کشور است. در ادامه یک وکیل کیفری، باید توانایی ارتباط و مذاکره قوی داشته باشد.
بله، حق سکوت یکی از بدیهی ترین حقوق متهم است. متهم در هر مرحله ای از بازداشت، بازپرسی و دادرسی میتواند به سوالات پلیس، بازپرس یا قاضی پاسخ ندهد. حق سکوت این فرصت را به متهم میدهد تا از خطای احتمالی جلوگیری کند. تا حرفی نزند که بعدا بر علیه خودش استفاده شود.
پرونده های کیفری ممکن است هزینه های خارج از برنامه و احتمالی داشته باشند. برخی از این هزینه ها در پایین نوشته شده است:
شیوه پرداخت کاملا توافقی است. شیوه های مختلفی برای پرداخت وجود دارد. بعضی از وکیل ها امکان پرداخت اقساطی میدهند در حالی که بعضی ها ترجیح میدهند که تمام هزینه را همان اول دریافت کنند. ولی به صورت کلی، شیوه پرداخت در پرونده های کیفری دو نوع است. یا به صورت ساعتی محاسبه میشود. یا برای کل پرونده یک قیمت ثابت توافق میشود.