بهترین شرکت های خوراک آبزیان

خوراک آبزیان بدون شک یکی از فاکتور های مهم در پرورش آبزیان است که نقش به سزایی در کیفیت رشد ماهیان خواهد داشت. پس اگر شما هم جزو کسانی هستید که در حوزه تولید ماهیان پرورشی فعالیت میکنید بدون شک تامین و استفاده از خوراک ماهیان با کیفیت یکی از دغدغه های شما خواهد بود. لازم است تا شما نکاتی را که به کیفیت بالای خوراک آبزیان مربوط است را بدانید تا بتوانید به نتیجه مطلوب خود برسید. پس در ادامه با ما همراه باشید. با توجه به این که ظرفیت تولید ۱۲۰ هزار تن خوراک آبزیان در کشور وجود دارد و به این صورت که کشور ما در مجموع یک میلیون و ۲۶۸ هزار تن ظرفیت تولید آبزیان دارد که ۷۱۵ هزار تن در بخش صید و صیادی و ۵۵۵ هزار تن آبزی پروری شامل ماهیان سردآبی، گرمابی، زینتی و میگو در آب شور است و حتی این امکان وجود دارد که بتوان مازاد مصرف را هم به کشور های دیگر صادر کرد. لازم به ذکر است که اکنون تولید بیش از ۵۰ درصد نیاز کشور هم در استان لرستان تولید می شود. همچنین از برترین کارحانجات خوراک آبزیان میتوان به تولید کنندگان زیر اشاره کرد:

  • شرکت بهدان
  • شرکت چیا دانه
  • شرکت رشد دانه
  • پایور دانه
  • کاسپین
  • جهان بین مکمل
  • جهان دانه
  • دردانه

ویژگی های خوراک آبزیان با کیفیت

۱. یکنواختی دانه بندی

یکی از مهم ترین ویژگی خوراک آبزیان دانه بندی یکنواخت است به این صورت که نتوان ذرات درشت آسیاب نشده را در آن مشاهده کرد. یکنواختی دانه بندی ویژگی است که به ماهیان کمک میکند تا بتوانند راحت تر از خوراک داده شده به آنها تغذیه کنند و در نهایت میزان هدر رفت در خوراک مصرفی کاهش خواهد یافت.

۲. بوی مطبوع

ایجاد کردن رایحه خوب و مطلوب در فرآیند تولید محصول خوراک آبزیان بسیار مهم بوده و باعث میشود تا ماهیان برای مصرف غذا بیشتر ترغیب شوند.

۳. پایداری در محیط آبی

پایداری که در عمل به معنای وجود قوام مناسب و حفظ ساختار خوراک آبزیان در محیط آبی استخر است تا خوراک آببزیان بتواند شکل و خواص فیزیکی خود را تا زمان مصرف شدن توسط ماهیان حفظ کند.

۴. رطوبت کم

طریقه بسته بندی کردن خوراک آبزیان پس از تولید باعث میشود تا این محصول با میزان رطوبت کمتر از ده درصد و عدم به هم چسبیدگی دانه های آن در نهایت منجر شود تا غذای ماهیان از هنگام تولید در کارخانجات و مصرف توسط ماهیان در استخر های پرورش ماهی سالم و مطلوب بمانند.

پودر ماهی در خوراک آبزیان

همانطور که میدانید در سال های اخیر به دلیل چربی های اشباع و تاثیر آن بر روی سلامتی میزان مصرف آبزیان افزایش یافته است و در نتیجه میزان پرورش ماهیان و نیاز به خوراک آبزیان به خصوص به صورت پودر ماهی هم افزایش یافته است. جالب است بدانید که در ایران ۴۷ کارخانه برای تولید این محصول به صورت پودر ماهی دایر است که در کل توانایی و ظرفیت تولید ۱۲۰۰ تن محصول خوراک آبزیان را دارند.

پودر ماهی با کیفیت

همانطور که تا اینجا به آن اشاره کردیم پودر ماهی در میان انواع خوراک آبزیان به عنوان یکی از مهم ترین عناصر برای پرورش دهندگان آبزیان به حساب می آید. اگر بخواهیم به ویژگی هایی که در پودر ماهی منجر به بالا رفتن کیفیت در غذای ماهی میشود اشاره کنیم باید بگوییم که خلوص، تازگی، بالابودن پروتئین، بالا بودن اسیدهای آمینه، بالا بودن مواد معدنی، بالا بودن اسیدهای چرب ضروری (اسیدهای چرب امگا ۳) و پایین بودن ازت آزاد، ویژگی‌های یک پودر ماهی مناسب برای استفاده در فرمول غذای ماهیان است.
اگر بخواهیم آنها را به صورت عدد و ارقام به شما بگوییم که در هنگام تهیه خوراک ماهیان بتواند بیشتر برایتان مفید باشد باید بگوییم که به طور متوسط پودر ماهی که از کیفیت بالایی برخوردار است حاوی ۶۰ تا ۷۰ درصد پروتئین، ۲ تا بیش از ۱۴ درصد چربی، ۶ تا ۱۲ درصد رطوبت و از ۱۸ تا ۲۵ درصد خاکستر است.

البته شاید بد نباشد تا علاوه بر پودر ماهی به نمونه های دیگری از خوراک آبزیان مانند خوراک اکسترود، خوراک ماهیان سردابی و گرمابی و خوراک ماهیان آکواریومی هم اشاره کنیم که تا حد بسیار بالایی در ویژگی های ظاهری و فیزیکی دارای خصوصیاتی که تا اینجا ذکر شده است هستند اما در برخی از نکات مانند ترکیب و درصد هر یک از عناصر به کار رفته در آنها با توجه به نوع ماهی با یکدیگر متفاوت باشند.